Vitamina C 1000

Vitamina C 1000 este o vitamina hidrosolubila, ce intareste sistemul imunitar si capabilitatea organismului de a se proteja impotriva virusilor si a afectiunilor infecto-contagioase.

Vitamina C a fost descoperita de omul de stiinta maghiar Szent Gyorgyi Albert, prin extragerea acesteia din ardei si care ulterior a fost distins cu premiul Nobel pentru cercetarile sale pe acest subiect.

In urma efortului fizic sustinut, in organism se intensifica nevoile de Vitamina C si de aceea apare nevoia de suplimentare.

Similar celorlalte vitamine, ea se descompune foarte rapid si este sensibila la lumina, vapori de apa si caldura, de aceea trebuie avut grija cum si unde o depozitam.

Obtinerea ei se face din surse naturale variate cum ar fi zarzavaturile si citricele, dar principala sursa naturala de extractie este constituita de macese.

Rolurile vitaminei C in organism
Vitamina C 1000 este una din cele mai importante vitamine necesare corpului omenesc, ea fiind administrata profilactic sau terapeutic in foarte multe afectiuni de la simpla raceala pana la cancer. Diminuarea cantitatii de vitamina C din organism duce la aparitia unei boli foarte grave si cunoscute – scorbutul.

Are numeroase roluri dintre care cele mai importante sunt enumerate in continuare:

– fortifica capacitatea de reactie a organismului fata de virusi sau agenti patogeni;

– activeaza foarte multe ezime si favorizeaza respiratia la nivel celular;

– cicatrizeaza si regenereaza mai rapid ranile si tesuturile;

– are efect anti stress;

– ajuta absorbtia fierului in organism si alaturi de acidul folic si vitamina B 12 influenteaza maturarea globuleor rosii;

– imbunatateste si prezerva capacitatile fizice;

– scade colesterolul si apara organismul de substantele cancerigene;

Prezentare: C 1000 Plus Calivita se prezinta sub forma unui flacon de 100 de tablete, ce contin ca ingrediente principale, 1000 mg. de vitamina C (extract natural) si 125 mg. pulbere de macese organice.

Mod de administrare:O tableta pe zi sau conform recomandarilor medicului

De retinut cand administrezi vitamina C 1000 Plus Calivita:
– o singura tableta de vitamina C 1000 Plus Calivita are tot atata vitamina C cat 2 kg de portocale sau 20 de kg de mere;

– vitamina C obtinuta pe cale naturala are un efect prelungit fata de cea obtinuta pe cale sintetica;

– in prezenta starilor febrile trebuie suplimentat aportul de vitamina C;

– utilizarea anticonceptionalelor, steroizilor, analgezicelor, tutunului sau alcoolului in cantitati exagerate necesita marirea cantitatii de vitamina C administrata organismului;